RESTAURANT ESSENS

Luxusní restaurace se nachází přímo v objektu klasicistní budovy Hraničního zámečku. Svými nadstandardními gastronomickými zážitky v podobě jedinečných degustačních menu ve stylu fine dining (zážitková gastronomie) potěší nejednoho gurmána. Menu je vždy sestaveno tak, aby jednotlivé chody vzájemně chuťově navazovaly a měly vzestupnou gradaci. Hosté však nejsou nijak limitováni a mohou si zvolit počet chodů libovolně. Pravidelné obměňování menu s ohledem na sezónnost a čerstvost našich surovin je naprostou samozřejmostí.

Cílem restaurace je maximální spokojenost zákazníků, kteří si v krásném a poklidném prostředí vychutnají jednotlivé chody a dopřejí si tak jedinečný zážitek


David Viktorin - Zámecký šéfkuchař z Top 10

„Jídlo musí být vždy velký zážitek“

Když v roce 2000 nastoupil do restaurace U kastelána v Brně, kde celých 10 let mohl pracovat po boku Michala Gotha a Jiřího Nedorostka, ukázalo se, že to byla neuvěřitelná škola a správná cesta, jak něčeho dosáhnout. Zde se setkal i se spoustou slavných a zkušených šéfkuchařů, kteří v restauraci často hostovali a předávali mu svoje zkušenosti. To ho přivedlo až k pozici šéfkuchaře ve velmi známé a úspěšné brněnské restaurace Borgo Agnese, která byla zařazena mezi 10 nejlepších restaurací v České republice.

V roce 2017 zcela propadl kouzlu Hraničního zámečku, kde dostal ke své činnosti zcela volnou ruku a kde může svým hostům dopřávat jedinečné kulinářské zážitky. Lahodným pokrmům dodává ve spolupráci se svým týmem osobitost a výjimečnost.



David Viktorin

Trendy v moderní gastronomii

Na dnešní české moderní gastronomické scéně mají největší vliv skandinávské kuchyně, které se snaží maximálně využívat vlastních přírodních zdrojů.

Používají se nejčastěji ve formě kvašení, které je pro danou oblast jednou z mála možností jak uchovat suroviny. Jelikož tato metoda je tělu určitě prospěšná, stala se tak u nás velmi trendy. Ve svých pokrmech kuchaři vytváří jednoduchost a nezřídka velmi zajímavou rafinovanost. Další kuchyně, která už delší dobu velmi ovlivňuje tu naši, je bezpochyby asijská, kde je vše maximálně podmíněno čerstvostí surovin a jejich minimální tepelnou úpravou pro zachování co největšího počtu prospěšných látek a vitamínu. Asijských restaurací a bister přibývá jak hub po dešti :)

Nesmím opomenout lokální a farmářské suroviny, které ti opravdu dobří kuchaři, začínají využívat a stále častěji se pídí po tom, kde si sehnat ty nejlepší a nejčerstvější suroviny pro přípravu svých pokrmů. Bez kvalitní suroviny nelze připravit kvalitní jídlo. Kuchaři by měli mít zájem na tom, aby např. rajčata neputovala stovky kilometrů, ale pořídili si ta, která byla vypěstována co nejblíže a nejšetrněji.



SVATEBNÍ HOSTINY A VÝROČNÍ OSLAVY

Vykročte do společného života v romantickém prostředí, vychutnejte si kouzelnou scenérii historie a překrásné krajiny a užijte si pohádkovou svatbu.

Areál Hraničního zámečku má vše, aby splňoval i ta nejnáročnější přání. Zajistíme svatební obřad přímo v zámečku či pod širým nebem, ubytujeme svatební hosty ve čtyřhvězdičkovém hotelu a přichystáme luxusní svatební tabuli v prostorách restaurace, na terasách či ve vinárně.

Všechny naše služby jsou samozřejmě k dispozici i pro uspořádání výročních oslav, křtin, promocí či firemních večírků.

V případě dotazů kontaktujte recepci hotelu telefonicky či na e-mail. S každým zájemcem se domluvíme individuálně, projednáme vaši předběžnou představu a vyhotovíme rámcovou nabídku.